Citerat: Komplex företeelse

Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev oktober 2018

”Antisemitism är en komplex företeelse. När det gäller terrorhot ser vi att den radikalislamistiska antisemitismen gång på gång väljer judiska mål för sina attacker. Att antisemitiska trakasserier på Malmös gator oftast har gärningsmän med bakgrund i Mellanöstern är välkänt. Men när det gäller spridningen av antisemitisk propaganda dominerar extremhögern, inte minst på nätet. Flera gånger om året deltar hundratals svenska vit makt-anhängare i demonstrationer, som i slutändan kokar ner till en sak – judehat. På bekvämt avstånd har de åtskilliga tusen sympatisörer som följer och stödjer dem. Nazisterna på gatan kanske inte är fler än förr, men deras möjligheter att sprida propaganda via sociala medier och andra kanaler på internet har ökat dramatiskt.”

Jonathan Leman

Judisk Krönika 3/2018