SKMA Nyhetsbrev juni 2024

I december meddelades att elbilsutvecklaren Nevs i Trollhättan, arvtagare till Saab, sålt två av sina elbilsprojekt till det kanadensiska företaget EV Electra. I slutet av maj kunde tidningen TTELA avslöja att EV Electras vd Jihad Mohammed spridit grov antisemitism i sociala medier.

Expo:s Jonathan Leman, som granskat inläggen, säger till TTELA att Mohammed delat postningar som sprider konspirationsteorin om att judar styr medierna, försvarat propaganda som förnekar Förintelsen och delat inlägg som framställer israeliska judar som skadedjur.

Den 24/5 meddelade Nevs att affären med EV Electra avbryts därför att köparen inte fullföljt avtalet. Till SVT sade Mohammed samma dag att det var han som avblåst affären därför att kommunalrådet i Trollhättan, Peter Eriksson (M), skulle ha kallat honom antisemit.