SKMA Nyhetsbrev juni 2024

Parallellt med att den iranska regimen uppdrar åt kriminella nätverk att utföra attacker mot judiska mål i Sverige eller Europa fortsätter den att sprida grov antisemitisk propaganda. I centrum för denna står myten om en judisk världskonspiration som påstås styra globala skeenden och kontrollera väst.

Förra året spred den iranska regimen till exempel påståenden om att koranbränningarna i Sverige var en del av ”sionisternas globala plan” för att skända islam.

Ayatolla Khamenei på X den 30 maj 2024.

Den 30 maj i år meddelade Irans högste ledare ayatolla Khamenei på X att det faktum att Hamas, som han beskrev som en ”modig, human motståndsrörelse”, ses som en terrorrörelse i väst beror på ”den globala sionistiska eliten – som äger de flesta av de amerikanska och europeiska mediebolagen eller som påverkar dem genom pengar och mutor”.