Skärmavbild från sverigesradio.se

Som bl.a. SR rapporterat har en person fått tillstånd av polisen att i dag (15/7) hålla en allmän sammankomst för att bränna Toran och Bibeln utanför Israels ambassad. Enligt uppgifter i medier har personen i fråga uppgivit att manifestationen är ett ”svar på nedbränningen av den heliga Koranen framför Stockholms moské” i slutet av juni och ”en symbolisk sammankomst för yttrandefrihetens skull”.

SKMA finner brännandet av Toran, Koranen och andra religiösa skrifter förkastligt. Det kränker och skapar rädsla, och vi utgår från att polisen agerar om den planerade manifestationen inbegriper uttryck som kan utgöra hets mot folkgrupp. SKMA ser också med stor oro på att kritik av brännandet av Koranen återkommande följs av reaktioner som riktas mot judar, judendomen eller Israel.

 

SKMA