SKMA Nyhetsbrev oktober 2022

Den iranska regimen fortsätter att sprida antisemitisk och historierevisionistisk propaganda. Några exempel: Den 27 juli påstod Irans högste ledare ayatolla Khamenei på Twitter att västmakterna är ”en maffia” som styrs av ”sionistiska affärsmän”. I en intervju i amerikanska CBS nyhetsprogram 60 Minutes den 18 september ifrågasatte Irans president Ebrahim Raisi att Förintelsen ägt rum och upprepade lögnen om att det skulle finnas ett förbud mot att forska i ämnet.

Efter att vågen av protester mot slöjtvång och förtryck utbröt i Iran i september utmålade ayatolla Khamenei demonstranterna som verktyg för en amerikansk och ”sionistisk” konspiration. I ett uttalande på Twitter den 3 oktober skrev han: ”Jag säger rakt ut att de aktuella upploppen och oroligheterna i Iran är en komplott utformad av USA; den inkräktande, falska sionistregimen; deras legoknektar”.