SKMA Nyhetsbrev juni 2021

Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L). Skärmavbild från dagenssamhalle.se

I förra numret av SKMA:s nyhetsbrev uppmärksammades den undersökning och rapport som Malmö stad gjort om antisemitism i Malmös skolor. Efter att rapporten publicerades i februari har en liknande undersökning efterfrågats av Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och Socialdemokraterna i Stockholm.

På en pressträff den 12 maj med bl.a. skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) gavs beskedet att det blågröna politiska styret i Stockholm vill låta en forskare undersöka hur antisemitismen ser ut på förskolorna, grundskolorna och gymnasieskolorna i staden. Planen är att kartläggningen ska starta i höst.

– Vi kommer att utgå från den här undersökningen, som belyser de reella problemen, och baserat på vad som framkommer i den titta på åtgärder. Vi måste jobba brett. Den här kunskapen behövs på alla nivåer, sa Katarina Luhr (MP), borgarråd med ansvar för frågan om nationella minoriteter i Stockholm, i en intervju med Mitt i Stockholm den 17 maj.