Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev december 2019

”Det är i dessa dagar nästan exakt 30 år sedan [Radio Islams ansvarige utgivare Ahmed] Rami efter en flera månader lång rättegång i Stockholms tingsrätt dömdes till 6 månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Hans namn har vid det här laget förpassats till den relativa glömskan. Men som inkarnation av ”det eviga hatet” är han i dag mer skrämmande närvarande än på länge. Han var, och är, en antisemitismens förbindelseofficer, en länk mellan judehat i ibland till synes vitt skilda ”miljöer”: extremhögern, vänstern, grupper med rötter i Mellanöstern, den kristna kyrkan. En hatets och konspirationsteoriernas relästation. […] På ålderns höst kan Ahmed Rami konstatera att det våras för den världsbild han under hela sitt liv ägnat sig åt att sprida.”

Per Svensson

DN 11/11 2019