Artikeln publicerades i SKMA Nyhetsbrev juni 2019

Statsminister Stefan Löfven har meddelat att regeringen kommer att arrangera en konferens i Malmö 26-27 oktober 2020 med syftet att motverka antisemitism och föra minnet av Förintelsen vidare.

Till konferensen ska experter och beslutsfattare från hela världen inbjudas. Mötet ska ta sin utgångspunkt i Stockholmsdeklarationen, som antogs vid Stockholms internationella forum om Förintelsen år 2000, meddelar regeringen.

– Med denna konferens fortsätter vi vårt viktiga arbete att motverka antisemitism. Var än antisemitismen finns, och hur den än uttrycks, så ska den belysas och bekämpas. Jag är glad att Malmö stad vill ta sig an detta tillsammans med regeringen, sade statsministern i ett uttalande.

Statsminister Stefan Löfven och SKMA:s ordförande Svante Weyler i samband med att Löfven talade vid ett möte arrangerat av SKMA i maj. Foto Micael Bindefeld

 

I regeringsförklaringen den 21 januari sade Stefan Löfven att utbildningssatsningen för elever och lärare med inriktning på hågkomstresor till Förintelsens platser i Europa ska fortsätta. Samtidigt meddelades att ett nytt museum för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen ska inrättas.