Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev mars 2019

Farlig blandning

”Det som ger antisemitismen till vänster kraft idag är blandningen av äldre antisemitiska beskrivningar av sionismen och populistiska troper som söker skylla samhällets problem på ljusskygga ’eliter’ eller ’etablissemang’. Kapitalismen är inte en fråga om de ekonomiska förhållanden som vi alla lever under, utan istället något som ’riggats’ – Jeremy Corbyns ord – av rika, illasinnade människor.

När färdigformulerade troper om judisk världsdominans finns bara några knapptryck bort på nätet, lånar sig populistisk ’anti-elitistisk’ retorik – från vänster eller höger – enkelt till antisemitism. Beskriv kapitalismen som en sinister sammansvärjning av individer som kontrollerar ekonomin och antisemiter kommer att servera urgamla troper om hur judar kontrollerar bankerna.”

James Bloodworth, UnHerd 4/3 2019