Artikeln publicerades i SKMA Nyhetsbrev juni 2017

Centerpolitikern Kristina Lindfeldt i Varberg avgick i april efter att ha efter att ha kritiserats för antisemitiska uttalanden på sin Facebooksida och antydanden om att terrordådet i Stockholm i april iscensatts av en sammansvärjning.

Kristna Lindfeldts avgång uppmärksammades av P4 Halland (skärmavbild).

Det var Hallands Nyheter som avslöjade att politikern på sin Facebooksida spridit antisemitiska konspirationsteorier. Lindfeldt skrev bland annat: ”Betänk att världen styrs av judar i form av familjen Rothschild. Detta är alltid viktigt att ha i åtanke.” ”Det jag skrivit om att de som äger de största tillgångarna i världen är judar är känt av alla”, påstod hon. Lindfeldt antydde även att judar låg bakom terrorattacken mot USA den 11 september 2001.

I en intervju med Hallands Nyheter 12/4 förnekade Lindfeldt att hon skulle ha givit uttryck för antisemitism. Christofer Bergenblock, vice ordförande i Centerpartiets distriktsstyrelse i Halland, uppmanade henne att lämna partiet. ”I Centerpartiet ryms många åsikter, men inte antisemitiska”, sade han.

Kristina Lindfeldt fanns med på partiets valsedlar till både kommunen och regionen inför valet 2014.