Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev december 2016

”Nazister och andra antisemiter brukar sällan tala klarspråk när de snurrar in sig i antisemitiska konspirationsteorier. Istället för att säga judar, säger de ’sionister’, ’internationalister’ eller något annat kodord. Den senaste trenden är ’globalister’. Ett ord som också förekommit frekvent i Donald Trumps valkampanj. […]

Fredrik Vejdeland, ’politisk strateg’ i Nordiska motståndsrörelsen, rasade även han mot ’globalister’ i sitt tal [i Stockholm 12/11]. Och precis som i Trumps kampanjfilm pekades just George Soros, Janet Yellen och Lloyd Blankfein ut som fiender. 

Så låter det idag. När nazister samlas för att hetsa mot minoriteter och sprida sitt hat så ekar inte längre orden tomma. […] Antisemitismen är inte längre ett hinder, det kan tvärtom vara vägen mot ett ökat stöd.”

Daniel Poohl

Expo Idag 12/11 2016