I en ledare i DN 24/4 om MP:s kris tar Peter Wolodarski även upp förhållningssättet till antisemitism:

”Ovanan att hantera svåra frågor seriöst yttrar sig också när Israel kommer på tal. Att kritisera den israeliska regeringens politik är helt i sin ordning. Men alla som kan något om antisemitism vet att Israel ofta fungerar som en projektionsyta för nutida antisemitism.

Den som inte vill trilla dit ser till att läsa på och inhämta kunskap, särskilt om man gör anspråk på att företräda Sverige utomlands. För Miljöpartiet, som traditionellt rymt många Israelkritiker, borde detta vara särskilt angeläget.

När partiveteranen Per Gahrton yrar om att Israel i själva verket ligger bakom Mehmet Kaplans fall säger det förmodligen mer om Gahrton än om Miljöpartiet. Men för språkrören finns ändå bara en sak att göra: ta tydligast möjliga avstånd, visa nolltolerans.

Sådana konspirationsteorier är lika obehagliga som skadliga. De spär inte bara på misstron mellan Sverige och Israel. De understödjer klassiska antisemitiska idéer om en judisk världskonspiration.”

Apropå Gahrtons utspel, se även SKMA:s kommentar.