Den saudiske imamen Salman al-Ouda, som bl a sprider hat mot judar och var en inspirationskälla för Bin Laden, har inbjudits att tala på Syriens barn-galan i Malmö. Bakom inbjudan står Syriska föreningen som leds av MP-politikern Kamal al Rafai, skriver Aftonbladet och Sydsvenskan

Salman al-Ouda hävdar t ex att judar har en ondskefull mentalitet, påstår att Förintelsen är en myt och sprider anklagelsen om ritualmord, dvs myten att judar skulle kidnappa och mörda icke-judiska barn för att använda deras blod i samband med den judiska påsken. Se ADL:s text om al-Ouda  Se även detta framträdande i saudisk tv.

”Vi bjöd in honom för vi ville ha en imam som inte är extremist”, säger Kamal al Rafai till Sydsvenskan.

Även 2014 inbjöds en hatpredikant till ”Syriens barn-galan”.

UPPDATERING: SVT rapporterar att MP-politiker i Skåne och Bjurlöv fördömer al Rafais inbjudan, och al-Rafai meddelar att han ska ta ”time out” från politiken.