Brittiska Labours problem med politiker som ger uttryck för eller ursäktar antisemitism fördjupas. Under senare tid har flera Labour-politiker uteslutits eller stängts av pga antijudiska uttalanden. (Läs Charlotte Wiberg i SvD om denna utveckling.)

Idag stängdes Londons tidigare borgmästare Ken Livingstone av från Labour efter att ha försvarat antisemitiska uttalanden av en parlamentsledamot, påstått att Hitler ”was supporting Zionism – this is before he went mad and ended up killing six million Jews” och anklagat en föregiven ”Israellobby” för att ”orkestera en kampanj” för att angripa Israels kritiker som antisemiter.

Livingstone har en lång historia av probelmatiska uttalanden och förnekande av antisemitism, se t ex David Hirsh artikel ”Livingstoneformuleringen” https://skma.se/2008/hirsh.pdf

Se även Samuel Nudels text om Labourledaren Jeremy Corbyns förhållningssätt till antisemitiska propagandister.