Smålänningen - Ljungby - Lahouaichri - Israel är Hitler, judarna styr världenAbdelhak Lahouaichri, ordförande i muslimska föreningen i Ljungby, försvarar i en intervju i Smålänningen 21/4 Mehmet Kaplans likställande av Israels politik med Nazitysklands men utvidgar beskyllningen till att gälla ”judarna” vilka dessutom agerar ”värre än Hitler”: “det judarna gör nu mot Palestina är värre än det Hitler gjorde mot judarna”, säger han.

Lahouaichri meddelar också att ”svenskarna är rädda för Israel” och förklarar att ”det är judarna som styr världen och Sverige”.

Uttalandena är grovt antisemitiska och farliga. Bagatellisering av nazismens förbrytelser mot judar, demonisering av Israel och ”judarna” och föreställningar om judisk allmakt och världskonspiration är oacceptabelt och kan aldrig ursäktas och ges legitimitet. Om detta får det inte finnas någon tvekan.

SKMA