Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev december 2015

”Jag föddes i en diktatur. I den någorlunda sekulära staden Damaskus. I min familj har det alltid varit nolltolerans mot antisemitism, men diktaturen och samhället ville fostra mig till att se Israel och judar som ett hot. […] Myten om en judisk världs­konspiration har passat väl in i diktaturens propaganda. […]

Den svenska vänstern får ofta berättigad kritik för att man ­inte klarar av att prata om antisemitismen som finns bland människor med rötter i Mellanöstern. För att det är en förtryckt grupp i Sverige. Och förtryckta grupper förtrycker väl inte andra? Jag tror inte på den förklaringen, jag tror att det är så ­enkelt att ­stora delar av vänstern saknar kunskap om Mellanöstern och den kraften som antisemitismen utgör där.”

Somar Al Naher

Aftonbladet 12/11 2015