SKMA:s ordförande Willy Silberstein kritiserade i en intervju med SVT Kulturnyheterna den 22/9 2015 TV4:s hållning till den för antisemitism bekante rapparen Dani M som inbjudits att medverka i den andra säsongen av programmet ”Lyckliga gatan”.

Dani M är en artist som under lång tid spridit antisemitiska konspirationsteorier och uttryckt stöd för det högerextremt anstrukna, konspiracistiska och antijudiska Partiet De Fria. Dessa idéer uttrycks även i vissa av hans låttexter. När Dani M kritiserats för spridandet av antisemitism har han svarat med att avvisa kritiken med samma typ av konspiratoriska resonemang, t ex genom att påstå att den antirasistiska organisationen Expo är “en förlängd arm av Israels ambassad”.

Till Kulturnyheterna sade Willy Silberstein:

– Dani M:s antisemitiska propaganda är inte okänd, den har uppmärksammats vid en rad tillfällen i olika medier. Genom att bjuda in Dani M bidrar TV4, oavsett vilket budskap artisten framför i programmet, till att normalisera de åsikter och värderingar han representerar.

Läs artikeln här.

TV4:s producent Christer Andersson förklarade på tv4.se på detta sätt sin syn på Dani M:s medverkan i ”Lyckliga gatan”:

”Dani M är med i Lyckliga gatan för att han är en fantastisk rappare som även har en intressant historia. Lyckliga gatan är inte ett forum där Dani M uttrycker sina privata åsikter, utan ett underhållningsprogram som handlar om musikaliska möten över både generations -och genregränserna. TV4 har en tydlig värdegrund som präglar innehållsarbetet men vi har också stor respekt för att vi inte kan lägga munkavle på de som deltar i våra program – även om vi inte alls står bakom de åsikter som uttrycks privat utanför programmet.

Christer Andersson, exekutiv producent TV4″

SKMA