Artikeln publicerades i SKMA Nyhetsbrev juni 2015

Mats Fuchs, styrelseledamot i Vänsterpartiet i Helsingborg, har spridit antisemitisk propaganda på Facebook, avslöjade nätpublikationen Aktuellt Fokus i april.

Fuchs har vid flera tillfällen frammanat bilden av en judisk eller ”sionistisk” världskonspiration. Han har bland annat hävdat att ”allt kapital och all reell makt i världen är knuten till en klick sionister”, att ”de flesta banker världen över [drivs] av judiska familjer”, att ”judar och sionister” i kraft av ”sin politiska makt och sina pengar [har] full kontroll av världens ledare” och har ”pressen i sin hand”.

2009 uteslöts en annan styrelseledamot i V i Helsingborg efter att ha spridit antisemitiska konspirationsteorier. Fuchs sitter dock kvar i styrelsen för V i Helsingborg och ansvarar enligt hemsidan för partiets antirasistiska arbetsgrupp.