Citatet publicerades i SKMA Nyhetsbrev juni 2015

”Jag menar att den jihadism vi ser i Europa i form av IS har nya inslag och kombinationer.
Den är skicklig i sociala medier och den kombinerar tre olika antisemitiska uppfattningar.   Den är en kombination av 1) klassiska europeiska antisemitiska konspirationsteorier 2) Illuminati–liknande-konspirationsteorier och 3) antisemitiska uppfattningar med hänvisning till en vantolkning av muslimska teologiska texter. […]

Med hjälp av sin propaganda i sociala medier inspirerar IS personer som Omar Hamid [i Köpenhamn] att utföra antisemitiska terrordåd världen över. Deras tydliga mål är att skapa kaos och rädsla hos människor. Fler som är nära ungdomar måste börja tala om och lära sig mer om denna antisemitism och dess konspirationsteorier i sociala medier.”

Evin Ismail

Arena 3/2015