SKMA:s ordförande Willy Silberstein uppmärksammar i Expressen 6/11 2014 att SD nu tillhör samma partigrupp som det polska partiet Kongressen för nya högern, som bland annat företräder tydligt antisemitiska uppfattningar. SD visar åter att talet om nolltolerans är just bara tal och inget annat, skriver han:

Att sitta i samma grupp i Europaparlamentet är att acceptera deras åsikter. Och i praktiken att ge sitt stöd. I det här fallet till judehat.

Ledaren för Kongressen för nya högern, Janusz Korwin-Mikke, har fällt en rad antisemitiska uttalanden. Han har bland annat sagt att det inte finns bevis för att Adolf Hitler kände till Förintelsen. Han har också antytt att antalet offer överdrivits, vilket faller in i ett bekant mönster av att försöka att förminska.

En fråga jag ställer mig är vilken agenda man har när man försöker att försvara Adolf Hitler? Det behöver knappt skrivas att det är en fullkomligt barock tanke att göra en av Förintelsens viktigaste figurer till någon som inte visste.

Syftet är givetvis att skapa osäkerhet kring Förintelsen och att försöka att ge upprättelse åt en av männen som låg bakom att sex miljoner judar – barn, kvinnor och män – mördades kallblodigt. En företrädare för sådana åsikter kommer alltså att bli gruppkamrat med Sverigedemokraterna i Europaparlamentet. Man tar sig för pannan.

Janusz Korwin-Mikke har vidare beskrivit polska judar som en ”fiende” eftersom de är ”talangfulla kommunister”. Återigen ser vi hur judar buntas ihop utifrån stereotypa bilder. Vi har sett vad den formen av hets och hat leder till. Med öppna ögon, och helt medvetna om vilket parti det är, sätter sig alltså Sverigedemokraterna vid dess sida och ger därmed sin sanktion till detta antisemitiska tankegods.

Det är tragikomiskt att partiet säger sig ha nolltolerans mot rasism och vara motståndare till antisemitism när de delar partigrupp med Kongressen för nya högern.”

”Sverigedemokraterna sanktionerar judehat i Europaparlamentet. Vad man säger i politiken är viktigt. Men vad man gör är det viktiga”, avslutar Silberstein.

Läs hela artikeln här.