I slutet av juli gav den centerpartistiska riksdagskandidaten Dayana Jadarian i Eskilstuna på sin facebooksida spridning åt grövsta tänkbara antisemitiska propaganda, genom att länka till en videofilm från den ökände amerikanske nynazisten David Duke. Jadarian har därefter försvarat sig och förklarat att Dukes video bara innehåller ”fakta”. Ordföranden för Centerpartiets Sörmlandsdistrikt Bo Rundquist säger nu enligt Metro ”det finns ju någon slags gräns” men att Jadarian inte strukits från valsedlarna och fortfarande är valbar, och att han inte kan säga ”om det här är över gränsen eller inte”. Detta är oerhört allvarligt. Rundquist vet uppenbarligen inte vad antisemitism är och inser inte att Centerpartiets antirasistiska trovärdighet står på spel. Svenska kommittén mot antisemitism utgår ifrån att andra partiföreträdare nu tar sitt ansvar.

Willy Silberstein

Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA)

Mobil 070-6062600

SKMA 08 667 6090