Affischen på Facebook

Affischen på Facebook

Den syriske predikanten Rateb Al-Nabulsi är ökänd för sitt hatfulla budskap mot judar och homosexuella. En enkel sökning på YouTube resulterar i klipp där han bland annat rationaliserar och försvarar dödsstraff för de sistnämnda. Al-Nabulsi sprider antisemitiska konspirationsteorier, och har utmålat judar som grupp som ”de mest onda, förrädiska i hela mänskligheten”.

För endast några veckor sedan uppmärksammade SvD:s Per Gudmundsson att Al-Nabulsi bjudits in till Muslimska Familjedagarna, som bland annat arrangeras av Islamiska förbundet. Inbjudan drogs tillbaka efter att saken uppmärksammats.

Enligt bloggaren Torbjörn Jerlerup har Al-Nabulsi nu bjudits in till ”Syriens barn galan” lördagen 15 mars, i Malmö. Enligt en affisch på Facebooksidan ”World Organization for the Defense of Human Rights”, som Jerlerup hänvisar till, står ABF som medarrangörer till galan. På Malmö stads hemsida kan man läsa att man sponsrat ett projekt med samma namn med 25 000 kr.

Stämmer uppgifterna är det djupt oroande. Då fordras att ABF och Malmö stad snabbt klargör hur de ställer sig till arrangemanget.

SKMA

Uppdatering, 15:30:

På sin Facebooksida har ABF Malmö nu dementerat att man skulle stå bakom arrangemanget, och skriver som följer (se även bild):

Vi har blivit uppmärksammade på att vi finns med som medarrangörer i ett evenemang, ”Syriens Barn Galan”, den 15/3 på Moriskan, där en av de medverkande inte står för ABFs värderingar. Vi vill gärna klargöra att vi inte tackat ja till att samverka kring detta arrangemang och vår logga har lagts till utan vår vetskap.

ABF Malmös Facebooksida

ABF Malmös Facebooksida