Nätbokhandeln Adlibris säljer den ökända antisemitiska boken ”Sions vises protokoll”, i detta fall med en Lars Ulwencreutz som redaktör.

Sions vises protokoll säljs av Adlibris

Sions vises protokoll säljs av Adlibris

Sions vises protokoll, en förfalskning från ca 1900 som togs fram av den tsarryska hemliga polisen och som sprider föreställningen om en judisk världskonspiration, användes av Nazityskland i propagandan mot judarna och används idag av högerextrema, radikala islamistiska och andra antisemitiska grupper.

Adlibris säljer även en bok som förefaller sprida sk ”historierevisionism”, dvs antisemitisk propaganda som helt eller delvis förnekar Förintelsen, också den med Lars Ulwencreutz som redaktör.

Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) har kontaktat Adlibris i ärendet. SKMA utgår från att Adlibris inte vill bidra till att judehat och former av rasism sprids och att försäljningen av dessa böcker är ett misstag.

SKMA

Uppdatering 1:

SKMA:s uppmärksammande av Adlibris m fl försäljning av bland annat ”Sions vises protokoll” har följts upp av bl a SvD, DN och SVT.

Uppdatering 2:

Adlibris tar bort och prövar försäljning av ”Sions vises protokoll” och ”Historierevisionism”. Även Bokia har tagit bort böckerna.