Det första Raoul Wallenbergpriset går till Siavosh Derakhti, som 2012 mottog Elsapriset av SKMA. Wallenbergpriset delas ut av Raoul Wallenberg Academy.

Malmöbon Siavosh Derakhti grundade som 19-åring nätverket ”Unga muslimer mot antisemitism”, idag ”Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet”.  Prismotiveringen lyder: ”Genom sitt enskilda initiativ, och genom att engagera sig ideellt mot främlingsfientlighet, har han blivit ett positivt exempel i Malmö och Sverige. Han är en förebild för andra i sitt engagemang och visar att en enda människas beslutsamhet, att inte acceptera växande intolerens, kan få betydelse.”

Lyssna på en intervju med Siavosh Derakhti och Michael Wernstedt från Raoul Wallenberg Academy i P4. Läs en intervju med pristagaren i DN.

SKMA gratulerar Siavosh Derakhti!