Publicerad i SKMA Nyhetsbrev juni 2013

I Malmö genomfördes ytterligare en kippavandring den 18 maj, samma dag som finalen i Eurovison Song Contest ägde rum i staden. Manifestationen arrangerades av Sofia Nerbrand, ordförande i Bertil Ohlin Institutet, Barbro Posner och Jehoshua Kaufman från Judiska församlingen i Malmö, och Willy Silberstein, ordförande i SKMA.

Foto: Barbro Posner

Foto: Barbro Posner

I Sydsvenskan (18/5) tydliggjorde Nerbrand och Silberstein vandringens syfte: ”När stora delar av Europas kulturliv och media är på plats för att följa finalen i Eurovision Song Contest vill vi manifestera alla människors lika värde. Än en gång vill vi demonstrera för att judar i Malmö ska kunna visa att de är judar utan att riskera trakasserier. På samma gång är det en manifestation också mot islamofobi och andra former av främlingsfientlighet. Var och en måste kunna få välja och visa sin tro och tillhörighet utan att känna rädsla.”

Enligt Sydsvenskan deltog cirka 300 personer, däribland präster, imamer och rabbiner. Vid sidan av Sofia Nerbrand och Willy Silberstein talade Barbro Posner och EU-parlamentarikern Olle Schmidt (FP).