Publicerat i SKMA Nyhetsbrev juni 2013

”Det hade varit nyttigt om Löfven hade klargjort vad som mer allmänt gäller inom partiet, bortom Omar Mustafa. Broderskapsrörelsen, numera kallad Tro och solidaritet, har haft smak för samma slags gäster som Islamiska förbundet bjudit in. Utan att be om ursäkt.

Besöket från den internationellt ökände judehataren Gilad Atzmon försvarade de kristna socialdemokraterna med påståendet att en jude inte kan vara antisemit. Kritiken mot inbjudan av Azzam Tamimi, som även varit Mustafas gäst, avfärdade broderskaparna som islamofobi. Det handlade alltså om en man som hyllat självmordsbombare och beskrivit Israel som en cancer som måste utrotas.

Nu när Omar Mustafa fått gå vore det klargörande att veta vilka regler som gäller exempelvis de kristna socialdemokraterna i Tro och solidaritet.”

Johannes Forssberg i Fokus 29/4 2013