Debatten kring invalet av Omar Mustafa i socialdemokraternas partistyrelse och dennes avgång några dagar senare från samtliga partiuppdrag har varit och är fortsatt intensiv. Det är i huvudsak en bra och nödvändig debatt som sätter fokus på viktiga demokratifrågor. I dess kölvatten har dock tyvärr, främst i sociala medier men inte endast där, följt en flodvåg av muslimfientlighet. Den berättigade och relevanta kritiken mot Omar Mustafa och Islamiska Förbundet i Sverige för att upprepade gånger ha gett en plattform åt kända antisemiter har av alltför många använts för att angripa muslimer och ”islam” i allmänhet. Detta visar återigen på den absoluta nödvändigheten av en konsekvent antirasistisk hållning mot antisemitism, islamofobi och andra former av hat och diskriminering, inte bara i till intet förpliktigande ord utan också i handling.CFCA

En ”antirasism” som ser genom fingrarna med eller t.o.m. underblåser den ena eller andra formen av hatlära och spelar ut utsatta grupper mot varandra är ingen antirasism, utan en del av problemet. SKMA har t.ex. skarpt kritiserat Tro och solidaritet och dess ordförande Peter Weiderud för att sakna trovärdighet i arbetet mot antisemitism, och kommer att fortsätta göra det så länge det behövs. Det är också därför SKMA nu kraftigt fördömer och tar avstånd från den israeliska organisationen The Coordination Forum for Countering Antisemitism, för dess sätt att beskriva och kommentera affären Omar Mustafa. Den YouTube-video CFCA länkade till i anslutning till den artikel man publicerade 15 april 2013 är vidrig rasism och inget annat.

Till tonerna av arabisk musik blandas bilder på Omar Mustafa i en moské med insinuationer om han och andra muslimer inte är ”riktiga” svenskar och terrorister, samt att hans inval i den socialdemokratiska partistyrelsen var ett resultat av en så kallad ”islamisering” av det svenska samhället. Ledande socialdemokrater som Mona Sahlin och nuvarande partiledaren Stefan Löfven utmålas som ”vit-” och ”svenskfientliga”. Nalin Pekgul, före detta ordförande i Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, beskrivs i samma video som ”en PKK-tränad självmordsbombare”.

Videon på CFCA:s hemsida för tankarna till liknande klipp på antimuslimska forum som Avpixlat, den SD-vänliga sajt som i videon tillsammans med ”fria” medier påstås ha avslöjat Omar Mustafa.

Två dagar efter publiceringen, 17 april 2013, ändrade CFCA artikeln i fråga och tog bort videon, efter att ha fått kritik av bland andra SKMA. I den nuvarande versionen har rubriken ändrats. Tidigare löd den: ”Muslimsk socialistledare vill att det svenska försvaret ’bombar Israel och utrotar judar'”.

För originalartikeln, se bifogad bild.

Nuvarande artikel finns här: http://antisemitism.org.il/article/78664/social-democratic-party-activist-has-been-forced-retire-due-antisemitic-views

Videon, som är borttagen, kan ses på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VvyrICqTVIg

SKMA har tillskrivit CFCA och samtliga dess samarbetspartners och protesterat mot denna form av ”antirasism” och krävt omedelbara och genomgripande motåtgärder.