Aftonbladet-Kultur försöker återigen – för vilken gång i ordningen? – lura i sina läsare att Donald Boströms insinuationer i augusti 2009 om att staten Israel rövade bort och mördade palestinier i syfte att stjäla deras organ och antydningar om att detta gjordes i maskopi med judar eller rabbiner i USA, endast handlade om en – redan då välkänd och genomlyst – skandal vid det rättsmedicinska institutet Abu Kabir i Israel.

Därför finns det på nytt anledning att påminna om vad det var Boström egentligen antydde, insinuerade och hävdade och vad det var kritiken egentligen handlade om: Läs Henrik Bachner i DN, Karin Olsson i Expressen. Och läs Charlotte Wiberg om Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborgs alla lögner när det senaste försöket att ärerädda Boströms påståenden med hänvisning till Abu Kabir föll samman. Lyssna också på Linderborg i P1-programmet Medierna 24/11 2012, när hon ca 11 min in i programmet konfronteras med besvärande frågor.

Läs även Jonathan Leman om Aftonbladet-Kulturs falska debatt. Som Leman påpekar är det intressant att den association till amerikanska judar eller ”rabbiner” som Aftonbladet/Boström gjorde (Åsa Linderborg påstod i ett inlägg att det handlade om ”ett tjugotal rabbiner”) och den bildsättning som skulle framhålla denna koppling bara ett par veckor före Aftonbladets publicering på ett liknande sätt förekommit på den antisemitiska sajten Real Jew News. Se nedan:

Den antisemitiska sajten Real Jew News (skärmklipp från Leman)

Den antisemitiska sajten Real Jew News (skärmklipp från Leman)

 

Boströms/Aftonbladets artikel ett par veckor senare (skärmklipp fr Leman)

Boströms/Aftonbladets artikel ett par veckor senare (skärmklipp från Leman)