Den 27/2 2013 deltog SKMA:s ordförande Willy Silberstein i en hearing om antisemitism i representanthusets global human rights subcommittee. I samband med detta uppmärksammade SvD:s Maria Ludvigsson de insatser SKMA:s ordförande gjort och gör i arbetet mot antisemitism:

Som ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) har Willy Silberstein hörts och synts i skrift, såväl i svenska som internationella medier. Den 16 december, exempelvis, medverkade Silberstein med anledning av judehat och antisemitism i Malmö i Svt:s Agenda. Välformulerad och med respekt för såväl sina motståndare som ohederlig argumentation är Willy Silberstein tydlig, smart och pålitlig.

När ryktet om judehat och och trakasserier i Malmö spreds över världen har Silberstein i egenskap av ordförande i SKMA återkommande återkommande fått beskriva för internationell media vad som händer i Sverige. Han har gjort det väl och idag är han i USA:s kongress för att delta i en diskussion om antisemitism som ett hot mot religioner. Han är där av en beklämmande anledning, men med ett viktigt uppdrag.