Lars Ströman varnar i en ledare i Nerikes Allehanda 28/12 för antijudiska och antimuslimska strömningar i det svenska samhället. Som en viktig motkraft mot denna utveckling framhåller han det arbete SKMA bedriver:

Svenska kommittén mot antisemitism delade i november ut ett pris till Siavosh Derakthi. Han bor i Malmö och har bildat nätverket Muslimska ungdomar mot antisemitism.

Så där ja, där föll en annan kollektivistisk vanföreställning: att alla muslimer skulle vara antisemiter. Även muslimer drabbas ständigt av kollektiva domar. Men en muslim som bor i Örebro är naturligtvis inte ansvarig för vad några extremister i Malmö hittar på. Lika lite som jag som svensk kan vara medansvarig för vad en kroggäst i Uppsala vräker ur sig.

Gammaldags antisemitism blandas med föreställningar att varenda muslim skulle vara medansvarig för al-Qaidas terrorhandlingar, trots att de flesta offren för al-Qaida faktiskt är muslimer.

Svenska kommittén mot antisemitism förmår att säga två saker samtidigt: Den driver ett parallellt arbete mot antisemitism och islamofobi. Det är framsynt. En av de viktigaste samhällsinsatserna i vår tid.

Läs hela artikeln!