SKMA:s ordförande Willy Silberstein skriver i Expressen i dag (28/11) om hur Sverige har börjat vänja sig vid judehat och hur reaktionerna på antisemitism blir allt lamare. Han tar bland annat upp exemplet med Gina Dirawi, som ska leda melodifelstivalen i SVT, och hennes rekommendation av en grovt antisemitisk bok. Silberstein skriver:

Gina Dirawi bad om ursäkt för sitt lästips. Det gläder mig.

Mer oroande är reaktionen från hennes uppdragsgivare, Sveriges Television.

SVT:s programchef i Malmö, Petter Bragée, sade enligt DN att så länge ”det hon (Gina Dirawi) skriver inte strider mot våra principer och demokratiska värderingar har vi inga åsikter om det”.

Är det allt ett av Sveriges viktigaste medieföretag kan prestera? Att tips om en bok av en man som ifrågasätter Förintelsen ”inte strider mot våra principer”?

Ett annat exempel som nämns är Adrian Kaba, kommunalpolitiker i Malmö, och frånvaron av reaktioner på den antisemitism han sprider:

I Malmös kommunstyrelse sitter socialdemokraten Adrian Kaba. Han är därmed en inflytelserik person.

Tidigare i år skrev han i tidskriften Tro och politik att det finns ”en judisk-europeisk högerextrem sammansvärjning”, och försökte därmed tillskriva judar som kollektiv en avgörande och konspiratorisk roll bakom samtida rasistiska strömningar i Europa.

Detta kan alltså sägas av en ledamot av kommunstyrelsen i Malmö. Han fick visserligen lämna uppdraget för Tro och politik. Men kan verkligen Sveriges största parti tolerera att någon, som använder klassiska judehatande argument, får fortsätta att företräda partiet i en av landets större städer?

Läs hela artikeln!