Franska myndigheter ökar bevakningen av judiska religiösa institutioner. Det meddelades efter att lösa skott avfyrats vid en synagoga utanför Paris i lördags kväll (6/10) och i samband med att polisen pekade ut en radikal islamistisk grupp som ansvarig för en granatattack mot en judisk matbutik i Sarcelles den 19 september.

Incidenten vid synagogan ägde rum några timmar efter att polisen arresterat elva personer knutna till den grupp som misstänks vara inblandade i bombattacken mot kosherbutiken. I samband med gripandena dödades en person efter denne öppnat eld mot polisen. Myndigheterna befarar att gruppen planerat nya attentat de kommande veckorna. I mars mördades fyra personer, därav tre barn, vid ett terrorattentat mot en judisk skola i Toulouse.

Frankrikes president Francois Hollande lovade på söndagen att med fasthet bekämpa extremism, rasism och antisemitism.