Parallellt med andra former av främlingsfientlighet utgör antisemitismen ett allt allvarligare problem i Europa och Sverige. Föreläsningen tar upp frågor som: Vad kännetecknar dagens antisemitism? I vilka politiska sammanhang förekommer den? Hur utbredda är fördomar mot judar i Sverige och EU? Vilka samband, likheter och skillnader finns mellan antisemitism, islamofobi och främlingsfientlighet?

Henrik Bachner är fil dr i idéhistoria och forskare med inriktning på antisemitism och politisk extremism. Han är författare till bl a ”Återkomsten. Antisemitism i Sverige efter 1945” (1999, pocket 2004) och ”’Judefrågan’. Debatt om antisemitism i 1930-talets Sverige” (2009).

Åmåls Kulturhus 9/10 kl 19.

Arrangeras av Europa Direkt Fyrbodal och Åmåls Kulturhus.

Föranmäl gärna till:
europadirekt@amal.se eller 0532-170 20.

Fri entré! Välkommen!