Susanne Gosenius, kontaktperson för hatbrott vid Skånepolisen, uppmanar i Sydsvenskan Ilmar Reepalu att ta situationen för Malmös judar på större allvar.

”Reepalu skjuter gärna över ansvaret för hatbrotten i Malmö på polisen. Efter mötet med Rosentahl gjorde han gällande att sändebudet hade kritik mot polisens hantering av hatbrotten. Men jag träffade också Hannah Rosentahl och till mig framförde hon ingen kritik mot polisen”, skriver Gosenius.

”Malmös judar har anledning av känna sig osäkra. De anmälda hatbrotten mot judar har ökat”, påpekar Gosenius. ”Situationen i Malmö går inte att lösa i en handvändning. Det kräver ett långsiktigt arbete och framförallt ett tydligt politiskt ställningsstagande. Ilmar Reepalu bör, som Malmös ledande politiker, ta situationen för stadens judar på större allvar.”

Läs hela artikeln.