Det senaste numret av kommitténs nyhetsbrev släpps nu på nätet (pdf). Stödmedlemmar får nyhetsbrevet direkt i brevlådan. En del av texterna finns att läsa här i bloggen, se länkar nedan.

Innehåll:

”Vittnena försvinner – din insats allt viktigare” Ledare av Willy Silberstein

”Tystnaden ökar om rasismen” Heléne Lööw om svensk självbild

”Sanningsrörelsen utmanar demokratin” Jonathan Leman om konspirationsteorierna kring 11 september som ett sätt undergräva tilltron till demokratin och sprida antisemitism.

”Frihetsflottans mörkare sidor” Charlotte Wiberg och Jonathan Leman om antisemitism bland Svenska Ship to Gazas samarbetspartners.

”Det är var och ens plikt att vara islamofob” Christoph Andersson om den antimuslimska rörelsen i Europa. Andersson skildrar ett möte i Gelsenkirchen där bland annat Sverigedemokraterna fanns representerade.

”Sionism, antisemitism och vänstern” Intervju med Moishe Postone, forskare vid University of Chicago.

”Internationell rätt en nödvändighet” Gästkrönika av historikern Mats Deland

”Sverigedemokraterna och antisemitismen” Jonathan Leman om Sverigedemokraterna som tolererar antisemitiska och nazistiska kopplingar inom det egna partiet samtidigt som de säger sig bekämpa antisemitism.

”Guillou döljer problemet: den svenska antisemitismen” Antisemitismforskare riktar kritik mot politiker och opinionsbildare som istället för att identifiera och bekämpa antisemitismen förstärker problematiken.

Ladda ner SKMA Nyhetsbrev oktober 2010