Bloggaren Tor Billgren uppmärksammar att tidningen Världen idag 11/8 publicerade en debattartikel med rubriken ”Samhällsupplösningens orsaker”, som ger uttryck för grov antisemitism och homofobi. I artikeln hävdas att bakom den påstådda ”samhällsupplösningen” finns en judisk (kabbalistisk) sammansvärjning som styr medier och ekonomi. Artikeln har nu tagits bort från världenidag.se men finns att läsa på Billgrens blogg.

Det är anmärkningsvärt och oroande att tidningens redaktion inte håller en rågång mot uppenbart hat och intolerans.

Uppdatering 13/8: Världen idag ångrar nu publiceringen av artikeln, men på ett halvhjärtat sätt vilket är fortsatt anmärkningsvärt och oroande. Tidningen erkänner inte att man publicerat en grovt antisemitisk artikel, utan skriver att artikeln ”kunde tolkas som” antisemitisk. När det gäller det homofobiska budskapet uttrycker tidningen varken erkännande eller beklagande.