Företrädare för den polska regeringen smutskastar organisation som kritiserar antisemitism

Oroande rapport från den respekterade polska antirasistiska organisationen Never Again: Efter att Rafal Pankowski, professor i sociologi och medgrundare av Never Again, kritiserat den antisemitiska strömning som framträtt i Polen i kölvattnet på debatten om den kontroversiella sk ”historielagen” om Polen och Förintelsen, en strömning som underblåsts av ledande politiker inom regeringspartiet Lag och rättvisa, så har Pankowski och Never Again utsatts för smutskastning från företrädare för den polska regeringen.

Pankowski har angripits av en rådgivare till premiärministern, uttalanden som sedan vidarebefordrats av bl a en vice talman i senaten, ett nyhetsankare i statskontrollerad TV och vice ordföranden i det högerextrema partiet Ruch Narodowy. Angreppen har resulterat i en mängd hotfulla antisemitiska kommentarer, skriver Never Again.

Läs rapporten här.