Judehatare bakom Granskning Sverige

Artikeln publicerades i SKMA Nyhetsbrev mars 2017

Youtube-kanalen Granskning Sverige sprider fientlighet mot minoriteter, invandrare,  journalister, politiker och andra opinionsbildare. Kanalen, som är populär i såväl SD- som nazistmiljöer, har även uttalat sig positivt om s.k. historierevisionism. Arbetsmetoden är att med hjälp av påhittade identiteter lura till sig telefonintervjuer med offentliga personer som klipps om och redigeras hårt för att passa budskapet. Verksamheten genomlystes i ett uppmärksammat reportage i Eskilstuna-Kuriren 16/2.

Namnet på en av de drivande bakom kanalen avslöjades nyligen och Expo (3/3) kunde visa att denne person, Fabian Fjälling, återkommande givit uttryck för grovt judehat och rasism. Fjälling har bl.a. kallat Förintelsen en ”lögn” och säger sig ha ”blivit religiös av att studera judarnas ondskefulla inflytande i världen”.

En person som i eget namn varit en frontfigur för Granskning Sverige är Nina Drakfors, SD-politiker i Skara. Till Eskilstuna-Kuriren säger hon att hon lämnade projektet i december 2016. Enligt Expo fortsätter Drakfors emellertid att stödja kanalen i sociala medier.

SKMA