Antisemitisk ”konferens” i Iran

I Iran arrangerades i slutet av september i år återigen en antisemitisk ”konferens”. Mötet, som inleddes med en hälsning från Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, syftade till att avslöja hur den ”sionistiska lobbyn” i hemlighet styr USA:s och EU:s politik. Teman som avhandlades var t ex “Mossad’s Role in the 9/11 Coup d’Etat” och “9/11 and the Holocaust as pro-Zionist “Public Myths””.

Mötet samlade antijudiska hatspridare – däribland Förintelseförnekare och höger- och vänsterextrema konspiracister – från en rad olika länder. Från Sverige deltog Radio Islams Ahmed Rami, tidigare dömd för hets mot folkgrupp. Ramis anförande betitlades ”Israellobbyn i Sverige”. Andra deltagare var t ex den franske ”komikern” Dieudonné, den tyske högerextremisten Manuel Ochsenreiter, Ken O’Keefe, återkommande kommentator i iranska Press TV och deltagare i Gaza-flottiljen 2010, och den brittiske prästen Stephen Sizer. Läs mer här, här och här.

SKMA