Willy Silberstein i USA:s kongress

Publicerad i SKMA Nyhetsbrev juni 2013

Den 27/2 2013 deltog SKMA:s ordförande Willy Silberstein i en hearing om antisemitism i det amerikanska representanthusets human rights subcommittee. Kongressledamoten Chris Smith, som kallat till utfrågningen, motiverade hearingen med att antisemitismen utgör ett allvarligt problem globalt och särskilt i Europa och Mellanöstern.

Willy Silberstein talar i den amerikanska kongressen.

Willy Silberstein talar i den amerikanska kongressen.

Willy Silberstein beskrev i sitt inlägg bland annat hur judar i Malmö utsatts för hat och trakasserier, men pekade också på motreaktioner som kippavandringar och förebyggande projekt som SKMA:s utbildningssatsningar. Han betonade att kampen mot antisemitism måste vila på en principiell antirasism och efterlyste ett starkare engagemang mot judehat på hög politisk nivå i Europa. Silbersteins framträdande i USA:s kongress uppmärksammandes i bland annat DN och Svenska Dagbladet.