Peter Wolodarski ställer i DN den 3/11 en relevant fråga till SVT med anledning av valet av Gina Dirawi som ny programledare för Melodifestivalen:

”En av programledarna i 2012 år Melodifestival är P3-profilen Gina Dirawi. Hon har en uppmärksammad blogg där hon likställt Israels agerande med Hitlers och skrivit att Förintelsens minnesdag, som markerar befrielsen av Auschwitz, borde göras om till en minnesdag som bland annat uppmärksammar ’alla palestinier som mördats av sionisterna i Israel’. Kommentarerna till hennes blogg-inlägg är fyllda av historierevisionism och antisemitism. Gina Dirawi är 20 år, men har trots begränsad erfarenhet och extrema åsikter getts detta förtroende att leda Sveriges största tv-program. Det måste ha funnits någon tanke bakom. Vilken?”

Läs även Henrik Bachners analys av de i debatten återkommande försöken att likställa Israel med Nazityskland och israelisk politik med Förintelsen.